Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yeri

Kapalı Pazar Yeri

Altyapı çalışmaları kentlerin gelişimi ve kentsel yasam kalitesinin artırılması açısından hayati öneme sahiptir. Kentin fiziki gelişiminin sağlanması, ekonomik ve sosyal gelişim için şarttır. Pınarhisar Belediyesi de gelişme önceliklerinde herkesin temel ihtiyaçları ile daha iyi bir hayata ilişkin beklentilerinin karşılanması hedefini koymuştur. Geleceği de sahiplenen bu ortak hedef doğrultusunda yola çıkarak belediyemiz ilçenin sosyal alt yapısını ve yasam kalitesini iyileştirerek bölgeyi daha yaşanabilir kılmaya yönelik tüm Trakya’da bu ölçekte bir ilk olma özelliği taşıyan çok amaçlı kapalı Pazar yerini ilçenin ve tüm bölgenin hizmetine sunmaktan büyük kıvanç duymaktadır. 6 dönüm çok amaçlı kapalı pazar yeri; otopark ve güvenlik kameralarıyla donatılı, denetim ve dinlenme noktaları bulunmakta, kent merkezi konumunda yer aldığı ulaşım oldukça kolay ve giriş çıkışlar rahat ve belediye ücretsiz servisleri ile de sağlanabilmektedir. Yapı, 8 metre yüksekliğe sahip toplam 6000 metrekare 4 tarafı ışıklıklı kapalı alandan oluşmaktadır. Haftanın 1 günü yerel halk meyve sebze ve balık pazarı kurulmakta, düğünler, konserler, gösteriler, özel organizasyonlar, festivaller, özel spor müsabakaları ve turnuvaları düzenlenmekte, basketbol sahaları olarak kullanılmakta, ramazan aylarında çeşitli etkinlikler ve iftar yemekleri verilmekte, ilçenin ve dahası bölgenin tüm yükünü kaldırmaktadır. Pınarhisar tüm bölge ihtiyacını karşılayarak, halkın 7den 70e tüm kesiminin her çeşitte etkinlik ve aktivitelerine imkân sağlamıştır. Projenin %100’ü belediyenin tamamen kendi özkaynakları kullanılarak gerçekleştirilmiştir.