AŞEVİ Projesi

Aşevi Projesi günlük 100 haneye ulaştı.

Pınarhisar’da uzun yıllardır kullanıma kapalı olan 200 metrekarelik balık hali, Pınarhisar Belediyesi’nin katkılarıyla onarılarak ‘aş evi’ haline getirildi. Pınarhisar’da ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz sıcak yemeğe ulaşabileceği ‘aş evi’, eksiksiz donanımıyla faaliyete geçti.

Gıda mühendisleri tarafından aylık olarak belirlenen menüde bir insanın günlük olarak tüketmesi gereken sağlıklı kalori miktarının hesaplanması ile menüler oluşturuluyor. Menülere uygun olarak uzman aşçılar tarafından hazırlanan yemekler sonrasında ihtiyaç sahipleri ile buluşuyor.

Uzman aşçılar tarafından gerekli tüm sağlık ve hijyen koşullarına uyularak yapılan yemekler hazırlandıktan sonra yetkililer tarafından dağıtım aşamasına geçiliyor. Yemek dağıtımından 15 dakika önce elektronik sistemle bilgilendirilen ihtiyaç sahiplerinin sıcak yemeğe ulaşması sağlanıyor. Aş evi projesi sayesinde günlük 100 kişiye kadar sıcak yemek sağlanıyor.